3 december, 2009

Ryds monterar Lowrance HDS på nya båtar

Lowrance och den svenska distributören Sportmanship Marin har skrivit avtal med en av Sveriges största båttillverkare. Ryds tillverkar årligen cirka 1 600 båtar. De kommer att sätta Lowrance HDS-5 och HDS-7 som standard på 11 båtar i deras sortiment. Ytterligare tre modeller kommer att ha Lowrance ekolodsgivare monterad som standard, dessa båtar blir därmed förberedda för HDS.

HDS-5 kommer att installeras på följande båtar: 520 GTS, 568 GTS, 620 GTS och 20 Family; medan HDS-7 kommer att sitta på 568 DC, 620 DCI, 620MC,
20 DCI, 20 MC, 23 WA och 23 DC.

HDS systemet erbjuder det bästa för sportfiskare och fritidsbåtägare med inbyggt bredbands ekolod, högpresterande 16-kanals GPS+WAAS/EGNOS antenn och Navionics Platinum Plus 3-D kartografi.

– Lowrance HDS-5 och HDS-7 ger oss en utmärkt multifunktions kartplotter med hög prestanda som också sparar utrymme för oss. De är det bästa valet för oss att installera på våra båtar som riktar sig mot sportfiskare och fritidsbåtägare. Lowrance system ger oss den kvalité och tillförlitlighet som är synonymt med varumärket Ryds., säger Pelle Svensson, försäljningschef på Ryds.

– Vi är nöjda med att Ryds har valt Lowrance HDS enheter. Kontraktet med Ryds är en milstolpe för Lowrance eftersom det visar på marknadens förtroende för de eftertraktade HDS systemen, kommenterar Leif Ottosson, Navicos CEO.

– HDS erbjuder hög prestanda, tillförlitlig GPS data och kartplotter funktioner till attraktiva priser. Som innovator på den globala marinelketronik marknaden är det viktigt att vi fortsätter att utveckal nya teknologier för att kunna erbjuda båtbyggare, som Ryds, nya innovativa produkter.

Länk: www.lowrance.se