23 december, 2009

Båtliv önskar en God Jul och ett Gott Nytt Båtår!

Båtåret 2009 är snart till ända. Tidningen Båtliv önskar alla våra läsare och besökare av den här hemsidan en riktigt God Jul och ett Gott Nytt Båtår! Trots att den ekonomiska verkligheten var väldigt tuff under den gångna säsongen så var båtintresset på topp. Det har även märkts på den fantastiska respons som vi har fått på tidningen och hemsidan.

Bland de mest intressanta båtnyheterna från våra svenska tillverkare finns Nimbus nya 27 fots elbåt. Det är världens första produktionsinriktade elbåt som är avsedd att säljas till konsument. Troligen börjar försäljningen inom 2-3 år.

En annan tillverkare som alltid levererar intressanta nyheter är Nord West Yachts, som har sin fabrik och sitt huvudkontor på norra delen av Orust. Företaget presenterade i somras sin nya Nord West 370 Sports Top försedd med IPS och joystick. Båten är ett mästarprov på hur bra båtar som svensk båtindustri bygger.

Även från de svenska segelbåtsvarven har nyheterna varit många. Ett av de bästa exemplen är den helt nya Hallberg-Rassy, som vi kommer att presentera i ett av vårens nummer i Båtliv 2010.

Det tyska storvarvet Bavaria, som är en av världens största båtproducenter, har under 2009 bland annat visat en helt ny Cruiser 32 segelbåt, som bär tydliga drag av det lyckosamma samarbetet med Farr Yachts och Group DesignworksUSA.

Slutligen kan vi inte låta bli att visa en bild på Riviera 70. Just det här exemplerat tillhör en lojal kund i Australien. Båten är extrautrustad för motsvarande närmare 6 Mkr svensk valuta. Den har bland annat försetts med uppgraderade MTU dieselmotorer som ger 4 000 hk, Furuno elektronik för över 2 Mkr och en ismaskin som vräker ut 12 kg is i timmen. Det kan vara nåt att längta till för oss svenskar som skottar snö och njuter av julvädret.

God Jul!
Redaktionen