12 januari, 2010

Seglingsnätverket Tylösegling – Halland tar ledningen i Seglarsverige

Det började med några inlägg och kommentarer på lokala bloggar och gästböcker om att vi borde samarbeta mer mellan klubbarna för att öka intresset för segling i regionen kring Tylön. Det ena gav det andra och nu kan vi stolta presentera Tylösegling – ett nätverk mellan seglarna och klubbarna i området från Båstad till Falkenberg.

Det är ett lagom avstånd för att det ska vara rimligt att ställa upp i varandras tävlingar. Mitt emellan hamnarna ligger Tylön så det låg nära till hands att definiera det som “klubbarna som syns från Tylön”.

– Här har vi ytterligare ett utmärkt exempel på hur samarbete mellan seglare, klubbar och bloggar kan lyfta regional segling. Med Tylösegling så tar man steget vidare jämfört med de vanliga LYS-cuperna och skapar en gemensam plattform för anmälningar, resultat och diskussioner.

Vad händer på Tylösegling?
• Publicitet. Se till att ingen ska kunna missa någon segling i närområdet. Verka för att öka intresset för segling allmänhet och kappsegling i synnerhet. Detta ökar även värdet för sponsorer.

• Kappseglingskalender. Alla seglingar i närområdet läggs in i en gemensam kalender.

• Anmälningssystem. Ett gemensamt ställe för att anmäla sig till kappseglingarna i kalendern och där man direkt kan se alla andra som anmält sig. Detta hjälper till att dra deltagare enligt fårskocksprincipen.

• Resultat. Snabbt upp med resultat från seglingarna.

• Följ seglingarna med GPS livetracking, direktsänd video, twitter och annat.

• Diskussioner. Öppet forum för diskussioner av olika slag, bilder, filmer och annat utbyte mellan seglarna.

• Seglingsbloggar. De lokala seglingsbloggarna samlas ihop på ett ställe så man lätt kan följa dom.

• Andra aktiviteter. Eskadersegling, utbildningar och annat.

Sist men inte minst
• Tylöcupen. En segling från vardera klubb ingår i en gemensam cup med lagom fult vandringspris och andra finare priser. Totalt sex seglingar under säsongen alltså.
Seglingarna i Tylöcupen är Kölsvinet (Båstad), Tylön Runt (Halmstad), Spangenberg (Grötvik), Krabbseglingen (Skallkroken), Hallandsseglingen (Falkenberg) och Marsten Runt (Lövstaviken). Prisutdelning på säsongens sista segling.

Tylösegling drivs ideellt av seglare för seglare.

Länk: www.tylosegling.se

Foto: Anna Danielsson.