15 januari, 2010

Premiär för nya Nordship 360 DS i Düsseldorf

Då var det dax för en ny 36-fots däcksalongsbåt, med 360 graders havsutsikt från Nordship Yachts i Danmark. Nordship Yachts har nu fyra moderna modeller av däcksalongsbåtar bestående av Nordship 43 DS, 40 DS, 380 DS och nu 360 DS.

Alla modellerna bygger på enkel och bekväm segling där rorsman seglar båten och trimmar seglen själv utan, om så önskas, att besvära övriga besättningen. Riggen är 9/10 del med ett stort storsegel och självslående fock med Furlex som standard. Detta tillsammans med en bulbköl, frihängande roder och modern skrovform borgar för mycket goda seglingsegenskaper.

Nordship 360 DS får en stor däcksalong med möjlighet till invändig styrning, härlig havsutsikt med koll på vad som händer i hamnen när man ligger vid kaj. Framför däcksalongen blir det stor toalett med separat duschutrymme, pentry och en mycket rymlig owners cabin med centerkoj. Akter om däcksalongen finns en gästhytt med stor dubbelkoj, ingång till sittbrunns stuv, som även nås från sittbrunnen, och separat ingång till teknikrum under däcksalong.

Det är också gott om plats runt det stora bordet i sittbrunnen efter en härlig seglats.

Nordship 360 DS är ritad och konstruerad av Lars Buchwald och Arne Borghegn och tillverkas helt i Nordships nya fabrik i Lundeskov utanför Kolding.

Fakta Nordship 360 DS
LÖA 11,00 m
LVL 9,76 m
Bredd 3,60 m
Djup 1,80 m
Vikt 6 500 kg
Kölvikt (bly) 2 200 kg
Storsegel 34,00 kvm
Självslående fock 28,00 kvm
Masthöjd över VL 17,00 m
Färskvatten ca 400 L
Diesel ca 200 L
Konstruktör: Buchwald & Borghegn

Länk: www.onsalamarin.se