15 januari, 2010

Skärgården möter vildmarken under Allt för sjön

Under de fyra sista dagarna av båtmässan Allt för sjön, den 11-14 mars, går Vildmarksmässan och Svenska Flugfiskemässan parallellt med båtmässan. Kanotavdelningen blir en naturlig övergång mellan skärgård och vildmark i den 10 000 kvm stora nybyggda delen av A-hallen. Besökaren får under dessa dagar möjlighet att uppleva tre mässor till priset av en.

Att få känna sin litenhet i en storslagen natur, att känna frihet och att få umgås med nära och kära. Det är vad allt fler människor önskar och den gemensamma nämnaren för de tre mässorna. Besökarna får njuta av friluftsliv, storslagna naturupplevelser och uppleva spänning varvat med skön avkoppling i naturmiljö. Entréavgiften på 140 kronor ger då inträde till alla tre mässorna.

Vind i seglen för båtbranschen
Lågkonjunkturen till trots har båtåret 2009 varit gott, framförallt under sommaren och hösten.
Under juli och augusti tog båtförsäljningen fart rejält och visade bättre siffror än på flera år. Det visar färska siffror från Sweboat, båtbranschens riksförbund. Höstmässan Scandinavian Boatshow såg en ökning med fem procent i antal besökare jämfört med föregående år. Båtbranschen har vind i seglen!
Förra årets upplaga av Allt för Sjön såg dessutom en uppgång i försäljningen av båttillbehör och kläder. Tillbehörsavdelningen kommer att växa ytterligare till nästa år.

Ny mässhall
Huvuddelen av Vildmarksmässan och Svenska Flugfiskemässan kommer att förläggas till den helt nya mässhallen som invigs i februari och är en förlängning av A-hallen.
Publikintensiv helg
Cirka 100 000 besökare besöker årligen Allt för Sjön. Vildmarksmässan och Svenska Flugfiskemässan hade 2009 drygt 23 500 besökare under tre dagar, vilket var en ökning med 25 procent från föregående år. Under de fyra dagar som mässorna i år går parallellt väntas totalt cirka 70 000 personer bege sig till Stockholmsmässan.

* Allt för sjön pågår den 6-14 mars 2010

* Vildmarksmässan och Svenska Flugfiskemässan öppnar kl 12 den 11 mars och pågår till den 14 mars

* Under de fyra dagar som mässorna pågår parallellt (den 11-14 mars) gäller en och samma entrébiljett till samtliga mässor. Besökaren går alltså in på tre mässor till priset av en (140 kr för vuxna, 50 kr för ungdomar 12-18 år och 20 kr för barn 7-11 år.

Länk: www.alltforsjon.se