4 februari, 2010

Ostindiefararen deltar i kungligt bröllop

Den 14:e juni anländer Ostindiefararen Götheborg till Stockholm för att delta i festligheterna kring bröllopet mellan Kronprinsessan Victoria och Herr Daniel Westling. Det är nu beslutat att Ostindiefararen Götheborg kommer sätta kurs mot Stockholm för att delta i festligheterna som arrangeras kring bröllopet mellan Kronprinsessan Victoria och Herr Daniel Westling. Redan den 14:e juni beräknas hon lägga till vid Skeppsbron i Stockholms hamn.


– Kungafamiljen har alltid stöttat vårt projekt och har genom det bidragit till skeppets framgångar runt om i världen. Det känns därför viktigt för oss att finnas på plats och vara en del av firandet, säger VD för Svenska Ostindiska Companiet, Rikard Thornander.

På plats kommer skeppet bland annat vara en del av evenemanget Love Stockholm, som pågår fram till bröllopsdagen den 19 juni.

– Bröllopet kommer att locka till sig besökare och TV-tittare från hela världen. Med skeppets närvaro hoppas vi kunna bidra till att förstärka upplevelsen av denna historiska händelse, säger Rikard Thornander.

H.M. Kung Carl XVI Gustaf är Ostindiefararen Götheborgs högste beskyddare och H.M. Drotting Silvia är skeppets gudmor. Kronprinsessan Victoria var bland annat med ombord då skeppet anlände till Shanghai år 2006.