4 februari, 2010

Årets Båtmässa i Göteborg är helt utsåld

Nu är det helt fullt på Båtmässan, som arrangeras 6-14 februari på Svenska Mässan i Göteborg. All tillgänglig monteryta är utsåld. – Utställarna satsar för fullt. Jag kan lova en mässa med många intressanta nyheter. Vi har bland annat över 20 motorbåtar som har världs- eller Sverigepremiär på mässan, säger Bengt Wallin, mässansvarig för Båtmässan.

Trots snöandet är det vårkänsla i Svenska Mässans hallar. De över 300 utställarna har bråda dagar. Det putsas och fejas på vårens alla båtnyheter, från stora motorbåtar och segelbåtar till små roddbåtar och kanoter. På lördag öppnar årets Båtmässa.

– Mässan visar att det också är vårkänsla i svensk ekonomi. Efter den svåra lågkonjunkturen har båtbranschen tagit fart under hösten och vintern. Vi på Båtmässan började märka av den ökande optimismen i november. Bokningarna strömmade in och nu är hela mässan utsåld, säger Bengt Wallin.

Årets störta motorbåt är en Windy 48 Triton, som är 14,5 meter lång och 4,2 meter bred. Priset närmar sig 10 miljoner. Årets största segelbåt är Lagoon 400, en katamaran som är 12 meter lång och över sju meter bred.

Båtmässan är inte bara nya båtar. Viking X, Sveriges kanske mest legendariska veteranbåten, väntas bli ett stort dragplåster på mässan. Viking X ingår i Sjöhistoriska Museets samlingar och det är första gången båten ställs ut på en mässa. Den kommer att finnas i Båtmässans speciellt uppbyggda träbåtshall, tillsammans med många andra vackra träbåtar.

Länk: www.svenskamassan.se