8 februari, 2010

Genomtänkt batteriladdare med flera finesser

Under februari lanserar DEFA en batteriladdare som passar till både bil, båt och motorcykelbatterier. Handy 70 har speciellt designats för att undvika kabeltrassel. – Att förvara batteriladdare är ofta utrymmeskrävande eftersom alla kablar brukar hamna i ett enda virrvarr på hyllan i garaget. DEFA har tänkt på detta i designen av Handy 70. Där lindar och fäster du istället kablarna runt laddaren.

– Det innebär att alla kablar prydligt hålls ihop, de ligger alltid på samma ställe som själva laddaren och du får mer plats över på hyllan, säger Jens Holmström, produktansvarig på DEFA inom KG Knutsson AB.

En annan unik finess är en liten inbyggd ficklampa i batteriladdaren.
– Utan ström i batteriet finns det sällan någon belysning i bilen och när det är mörkt i motorrummet blir det också svårt att se vad som är minus och plus på batteriet.

Laddaren är även försedd med en funktion för underhållsladdning och kan stå på över tid utan att skada batteriet. Det är till fördel för fordon som står stilla stora delar av året, som motorcyklar och snöskotrar. Att underhållsladda batteriet lite då och då ger både längre livslängd på batteriet och en mycket bättre start när säsongen väl börjar igen. Underhållsladdning är bra även för batterier som används varje dag. Livslängden ökar markant om batteriet hålls fulladdat.

– Det här är en liten, kraftfull 12V – 7 Amp laddare som passar alla typer av blysyrabatterier: öppna, MF, GEL och AGM med batteristorlek på mellan 4,0 – 240 Ah. Den kan användas till såväl bil- och motorcykelbatterier som till snöskoter, traktor, husbil och båt. Laddaren har även ett konkurrenskraftigt pris, den kostar 1 095 inkl moms vilket är cirka 500 kronor lägre än liknande produkter på marknaden, säger Jens Holmström.

Länk: www.kgk.se