10 februari, 2010

CR Yachts presenterar helt ny CR 440 DS

CR 440 DS har den nya designen som är framtagen av CR Yachts tillsammans med Stephen Jones som även designat de andra modellerna som tillverkas av CR Yachts. Skrovet lamineras i en sandwich konstruktion med divinycell som kärna och med vinylester. De bärande skotten görs i glasfiber förstärkt divinycell, en metod som användas i CR 470 och CR 480 DS.

Detta ger en starkare båt jämfört om man använder de traditionella plywood skotten, dessutom har de en ljuddämpande effekt mellan kabinerna.

När specifikationen för CR 440 DS fastställdes bestämdes redan vid ett tidigt skede att båten skulle ha bra seglingsegenskaper med ett säkert uppträdande. Därför finns ca 47% av vikten i kölen, som dessutom är monterad på en djup kölficka vilket ger en mycket stabil båt.

Sittbrunnen är relativt djup för att kunna ge bra skydd, dubbla rattar så att rorsman får en blick över båten samt området runt. Det finns stora stuvfack som även kan rymma cyklar eller annat som man vill ha med sig på långsegling.

Inredningen layout anpassas som vanligt på CR Yachts större modeller efter kundernas önskemål. Inredningen kan tillverkas i flera olika material och stilar, till exempel mahogny, amerikansk vitek, teak mm.

Data:
Loa: 13,20 m
Lwl: 11,50 m
Beam: 4,08 m
Draft: 2,10 alt 1,85 m
Displ: 10 000 kg
Keel: 4 700 kg
Sailarea: 100 sqm
Engine: 55 hp

www.cryachts.se