11 februari, 2010

Nytt navigationssystem från Pioneer

Pioneer lanserar nu ett Navigationssystem med utökade möjligheter att njuta av musik och underhållning. Pioneers nya AVIC-F920BT integrerar avancerade navigering med banbrytande funktioner som ett elegant 3D-gränssnitt, Pioneer MusicSphere och ECO-diagram.

Förutom inbyggda navigeringsfunktioner, innehåller den nya dubbel-DIN AVIC-F920BT 4GB flash-minne, en stor 6,1-tums WVGA pekskärm, en 3D-grafikaccelerator, DVD-uppspelning, inbyggd Bluetooth för handsfreesamtal och musik streaming, USB för iPod/iPhone-anslutning, en micro SD-kortplats och backkamera ingång. Den erbjuder en omfattande kartdatabas från Tele Atlas som omfattar 44 europeiska länder och omfattar mer än 6 miljoner Points of Interest (POI). Dessutom kommer systemets TMC (Traffic Message Channel) informera användaren om trafikstockningar och tillbud under resan.

“Pioneer fortsätter att utveckla avancerad teknik för denna kategori, eftersom kombinationen av underhållning, bekvämlighet och navigering är viktigt för våra kunder dagligen, säger Geert Verhoeven, Product Planning Manager, Pioneer Europe. “Innovationer som vårt 3D-gränssnitt, MusicSphere och ECO-diagram visar Pioneer ledarskap inom utveckling och integration av teknik som uppfyller behoven hos slutkonsumenten.

Audio användargränssnitt revolutionerande med 3D-teknik
AVIC-F920BT´s nydesignade 3D-användargränssnitt ger dynamiska genvägar för alla inbyggd eller anslutna media-källor, visning av albumbilder och förbättrad visning av ljudspår. Touch & Slide reglaget används för att växla källa och för att söka i iPod/iPhone innehåll. Med den nya sökfunktionen ABC och att List sökningar sker sökningen dubbelt så snabbt och förenklar användandet . Den Anpassningsbara “start meny” gör att användare kan dra och släppa upp till 15 funktionsikonerna till Start menyn för att bara vara en knapptryckning ifrån.

MusicSphere = humörbaserade spellistor
Med Pioneers nya egenutvecklade MusicSphere teknik kommer användare att kunna njuta av musik som matchar deras sinnesstämning. När du installerat MusicSphere iTunes plug-in software kommer den att analysera hela din iPod, iPod touch eller iPhones musikbibliotek och skapa särskilda spellistor baserade på olika musikaliska attribut såsom känsla, rytm mönster, Beats Per Minute (BPM), utgivningsår eller/och datum när låten laddas ner till enheten(ljus, energisk, dyster, avkopplande, lugn).

Genom MusicSphere plug-in, kan användaren välja önskad parametrarna för sin musik för att skapa en “DJ spellista”. Denna funktion kommer att skapa en non-stop blandning av upp till 100 låtar i de valda musiktyperna med ytterligare möjlighet att ställa in övergångseffekter för att blandas mellan låtarna. När en iPod, iPhone eller iPod Touch enheten har synkroniserat med MusicSphere spellistor och är ansluten till AVIC-F920BT, kan upp till 40 specialiserade spellistor nås via en animerad 3D-sfär som kan roteras upp, ner åt vänster och åt höger med en lätt beröring av skärmen.

Garanterad Miljövänlighet
Eftersom Pioneer bryr sig om miljön, kommer AVIC-F920BT med andra generationens sparsamma ECO-driving funktion för lägesrapporter och visualiserar förarens inverkan på miljön. Genom Pioneers egenutvecklade NavGate FEEDS PC software, kan enheten beräkna bränslekostnaden för resrutten samt bilens CO2-utsläpp genom detaljerade körrapporter. Med hjälp av en egenutvecklad algoritm för bränsleförbrukning, kan NavGate FEEDS även logga och arkivera kördata och analysera körvanor och generera olika rapporter med förslag för att förbättra bränsleeffektiviteten. Nytt för denna generation av miljömedvetna funktioner, är att ECO-diagram ger föraren en visuell representation av deras miljöpåverkan. Dessutom, när en rutt är inställd, kommer enheten att beräkna en Drive Score – färdvägs-poäng baserat på kör effektivitet med faktorer som kraftiga inbromsningar, accelerationer och inaktivitet.

Dold navigations BOX
AVIC-F220 erbjuder full vägledning och 2,3 miljoner “intresse punkter”(POIs). NavGate FEEDS PC-programvara ger möjlighet att skapa egna POIs. Med TMC-mottagare i AVIC-F220, varnar systemet användaren för bilköer, väggarbeten och andra situationer i trafiken. AVIC-F220s kompakta konstruktion tillåter mångsidig installation i små utrymmen och kan enkelt tas loss från sitt fordonsfäste för att koppla ihop med PC och NavGate FEEDS.

Den nya NavGate FEEDS Clock (Stilren Klocka i skärmen) and Photo View (Bildvisning i skärmen) applikationen ger ytterligare funktionalitet i AVIC-F220.

När dessa Navgate feeds Applicatationer hämtats och överförts till enheten via ett SD-kort kan dessa program användas som alternativa skärmsläckare till kartvyn. Den ger tillgång till fem olika klockvyer och ger möjlighet till bildspel av personliga bilder med övergångseffekter.

Pioneer rekommenderar varmt en dold navigations enhet i form av AVIC-F220 för konsumenter som ännu inte investerat i ett navigationssystem men köpt en AV-underhållningsenhet av 2010 års modell från Pioneer. Pioneers 2010 AVH AV-Underhållnings enheter erbjuder fullfjädrad CD/DVD-uppspelning, USB-anslutning för iPod/iPhone control(styrning) och -för utvalda modeller- bekvämligheten med inbyggd Bluetooth för handsfree-samtal.

www.pioneer.se