16 februari, 2010

Fuku Sofuku till Sail Racing test team

Sail Racing International AB har ingått ett samarbete med den japanska professionella seglaren Kazuhiko ”Fuku” Sofuku. Fuku, som är en av världens mest aktiva seglare, kommer att ingå i Sail Racing Test Team och vara delaktig i utvecklingen av Sail Racings produkter, främst ur racingkollektionen 50 KTS Race Edition.

Fuku har flertalet internationella projekt bakom sig, där han varit en självklar fördäckare. Han har deltagit i bland annat flera America’s Cup projekt – senast 2007 med BMW Oracle, World Match Racing Tour med Peter Gillmour, Audi/Q8-team TP52 i Audi Med Cup, med flera. Även 2010 blir ett aktivt seglingsår för Fuku med inblandning i flertalet internationella sammanhang.

För Sail Racing innebär samarbetet en möjlighet att använda Fuku och hans erfarenhet som grund i utvecklingen av främst 50 KTS Race Edition.

– En seglare av den här digniteten och med en sådan position på båten är perfekt för vårt test team. Att vara den som tar mest “stryk” av vatten och vind innebär också att vara den med högst krav på klädernas funktionalitet så som vattentäthet, andningsförmåga och rörlighet. Fukus kommentarer och önskemål om funktion, passform och detaljer kommer definitivt att generera nya innovativa lösningar på våra produkter, säger Lars Bolin, marknadsansvarig på Sail Racing.

Sail Racing Test Team består av Magnus Holmberg, Klabbe Nylöf, Anna Kjellberg, Skip Novak och nu då även Kazuhiko Sofuku. Under 2010 kommer Sail Racing att lägga till fler stora internationella namn inom seglingen till teamet.

– Nu när vi får ett starkt genomslag i vår exportsatsning är det självklart av stor vikt att även ha starka internationella seglare i teamet, avslutar Lars Bolin.

www.sailracing.se