24 februari, 2010

Superfräck retrobåt från Bellagio Yachts

Holländska Bellagio Yachts slår till med en riktigt läcker retrobåt i fräck stil. Båten är på 16,10×4,80 m och väger 18 ton. Men linjespelet för tankarna till klassiska skönheter. Båten har tagits fram i samarbete mellan Bellagio Yachts i Nederländerna och Vripack Naval Architects.

Dessa helt moderna 16 m yachter konstrueras av Mulder Shipyard under varumärket “Built by Mulder”. De beskrivs som en idealisk blandning av day cruiser och tender till större yachter. Den första båten är planerad att sjösättas i april 2011.

Hela båten byggs i aluminium för att hålla nere vikten. Hon utrustas som standard med två stycken Volvo Penta IPS 600 dieselmotorer, vilket beräknas ge en toppfart på cirka 30 knop. Alternativt kan kunderna beställa Bellagion med tre stycken IPS 600 och därmed öka topphastigheten till hela 40 knop.

Båten är elegant och smidig. Den innehåller en owner’s cabin med komplett badrum/toa och två gästkabiner med dubbelbäddar och ett gemensamt badrum. Pentry med kyl och ugn är placerat intill förarplatsen.

Förutom fyra bekväma och stora stolar vid förarplatsen har båten en bekväm soffgrupp och stora solutrymmen.

Längd: 16,10 m
Bredd: 4,8 m
Djupgående: 1,10 m
Vikt: 18 ton
Bränsletank: 2 500 liter
Vattentank: 600 liter
Hålltank: 300 liter

Länk: www.bellagioyachts.nl