19 mars, 2010

Nytt koncept för 7 m trailerbar motorbåt

Mindre och trailerbara båtar blir allt intressantare för de nya människor som kommer till båtlivet. Den engelska designfirman Tony Castro Naval Architects & Yacht Designers har tagit fram ett nytt koncept för denna 7 m sportbåt som är avsedd för båtliv under kortare turer och även för en kombination med mer sportiga båtupplevelser.

Båten har tagits fram efter en genomgång av vad som finns på marknaden inom området mångsidiga och trailerbara båtar. Designfirman ville dessutom skapa en båt och trailer som upplevs som ett “paket” skapat för att passa ihop.

Den stil som Tony Castro har tagit fram är både aggressiv och modern till det yttre. Designerna har valt att använda moderna material, snyggt trä och läder för detaljer i sittbrunnen.

Under däck finns det ganska bra med plats och rum för en V-formad koj, stuvutrymme och en toalett. Soldäck kan utökas genom att de aktre sittplatserna fälls ner och därmed skapar extra utrymme för den som vill njuta ordentligt av solen.

Motoralternativen är drev upp till 500 hk.

Tekniska fakta
Längd: 7 m
Bredd: 2,67 m
Vikt: 1 656 kg
Bränsletank: 200 liter

www.tonycastroyachts.com