29 mars, 2010

Ny styrelse vald på Båtriksdagen 2010

Svenska Båtunionen valde en ny styrelse vid Båtriksdagen 2010, som hölls 26–28 mars. En nyhet är att Unionsstyrelsen fick en kvinnlig ledamot i Anita Zeliath från Hässleholm. Svenska Båtunionen är riksorganisation för landets båtklubbar och organiserar totalt över 160 000 båtägare.

Förväntningarna var höga inför årets Båtriksdag eftersom programmet var ovanligt välpackat. Förutom ordinarie förhandlingar pågick flera workshops, där delegaterna kunde diskutera olika ämnen, under Båtriksdagen som hölls på Tallinks fartyg mellan Stockholm och Tallin.

Bland de motioner som togs upp fanns ämnen som utsläpp av toaavfall, utbildningsbidrag för båtklubbsprogrammet BAS, moms för båtlivet och Unionens egen webbkommunikation.

Bland de mer handfasta ämnena märks ett beslut om att ta fram en folder om hur båtägare bör hantera pallningsmaterial. En av anledningarna till detta är den tragiska olycka som skedde i Strängnäs i höstas då en person avled när hans båt föll över honom.

Efter en diskussion togs även en kvinnlig ledamot med i styrelsen. Det är Anita Zeliath från Hässleholm, som har sin och familjens båt i Pukavik och därmed representerar Blekinge Båtförbund.

Bildtext:
Svenska Båtunionens styrelse 2010. Fr. v. Erik Duvner, Skånes Båtförbund, Ingemar Wahlman, Gästriklands Båtförbund, Carl R Hellström, Östra Vänerns Båtförbund, Sten Olsson, Bottenvikens Båtförbund, Anita Zeliath, Blekinge Båtförbund, Lasse Carlsson, Västkustens Båtförbund, Bengt Gärde (ordförande), Lidingö Båtförbund, Denis Helin, Saltsjön-Mälarens Båtförbund, Martin Nordström, Blekinge Båtförbund, Lars Afzelius, Västkustens Båtförbund, Inge Bramer, Saltsjön-Mälarens Båtförbund.