30 mars, 2010

Helt ny generation av Vripack Explorer

När man jobbar utan begränsningar kan resultatet bli riktigt bra. så är fallet med holländska Vripacks nya och unika forskningsfartyg 138 New Generation Explorer. Det är en tidigare kund till varvet som har beställt den här extremt välutrustade båten för leverans till sommaren 2011. Trots att det är en väldigt robust och välutrustad båt ligger den på under 500 ton inklusive sina fem däck.

Trenden med välutrustade megayachts som klarar av en och annan resa även till någon av de båda polerna är tydlig. Åtskilliga ägare av megayachts låter kända varv bygga extremt välutrustade långfärdsbåtar.

Den här båten har bland annat en fantastisk avdelning för ägaren med manshöga panoramafönster och en stor avdelning med bad och dusch. Åtta gäster kan inkvarteras i fyra separata kabiner på övre däck.

För att ytterligare tänja på gränserna så är den här båten byggd i tre olika material. Skrovet är gjort i stål, överbyggnaden i aluminium och bryggan och en del andra delar är tillverkade i komposit. Kombinationen sparar vikt och ger båten bättre balans.

Båten är försedd med dubbla maskiner och byggs för närvarande hos CIZGI Shipyard i Turkiet enligt MCA LY2 reglementet. Inredningen görs av företaget Art Line.

LOA : 138ft
LWL : 123ft
BOA : 30ft
BWL : 29ft
Draft (design load) : 9ft
Depth : 14ft
Height above DWL : 59ft
Displacement : 480.8 t
Engines : 2 x 750 HP, Cat C-32, Acert, A-Rating
Exterior Designer : Vripack®
Interior Designer : Art Line
Builder : CIZGI Shipyard Turkey

www.vripack.com.