6 april, 2010

Stulna båtmotorer återfunna i Baltikum och Polen

Det är dags att kontrollera båten och båtmotorn innan sommaren. Ett antal båtmotorer har beslagtagits av myndigheterna i Baltikum och Polen. Motorerna har transporterats från Sverige. I Sverige har dock ingen stöldanmälan skett.


Ett fyrtiotal båtmotorer av skilda storlekar och värden har återfunnits i Baltikum och Polen. En del motorer är värda flera hundratusen kronor och har transporterats från Sverige till dessa länder. De gripna personerna har inte kunnat ge någon sannolik förklaring till hur man kommit över motorerna. Såväl de utländska myndigheterna som Larmtjänst utgår från att dessa motorer är stulna och att stölderna skett i Sverige.

Larmtjänst har dock inte kunnat identifiera samtliga motorer och inte heller hittat en polis- eller skadeanmälan som visar vem som är ägare till respektive motorer. Detta kan bero på att motorerna är nyligen stulna och att ägaren inte hunnit upptäcka stölden ännu. Det är därför dags att kontrollera båten inför sommaren. Även under vintern stjäls båtar och båtmotorer.

http://www.larmtjanst.se/Aktuellt/Nyheter/Batmotorer-troligtvis-stulna-/