15 april, 2010

Princess satsar över 150 Mkr på fabrik i Devonport

Engelska Princess Yachts International, som är ett av världens mest framgångsrika varv de senaste 20 åren, satsar ordentligt på att utöka produktionskapaciteten. Motsvarande drygt 150 Mkr satsar den Plymouth-baserade båttillverkaren på sin nyligen öppnade South Yard site i Devonport. Cirka 200 nya jobb skapas vid varvet.

Fabriken är på hela 15 hektar och belägen i ett historiskt intressant varvsområde i Devonport. Området köptes redan förra året för att Princess skulle kunna bygga båtar på över 100 fot där. Nu blir fabriken basen för tillverkningen av båtar med beteckningen M Class yachts.

Beskrivning av M Class yachts
32M
En extremt rymlig cruising yacht med lyxiga boutrymmen för upp till tio gäster. Yachten kan skräddarsys helt enligt kundens önskemål med olika alternativa kabinlösningar. Sjösätts under senare delen av 2010.

40M
En riktig långfärds Tri-deck cruising yacht, som planerar att sjösättas under 2011. Yachten kommer att ha extrem lyx och bekvämlighet ombord. Utrymmen för upp till tolv gäster och åtta besättningsmedlemmar. Yachten kan skräddarsys helt enligt kundens önskemål.

www.princessyachts.com