26 april, 2010

Superlyxig Sunseeker 80 till kinesisk affärsman

Kina må vara gigantiskt på alla områden, men vad gäller båtar och båtliv ligger de långt efter oss. Däremot är lyxiga båtar viktiga som statusprylar. Det bevisas inte minst av denna superlyxiga och ytterst välutrustade Sunseeker 80 Yacht, som har levererats tll Want-Want Group i Kina. Want-Want Group är okänt för oss, men den amerikanska tidningen Forbes Global har erkänt det 40-åriga bolaget som ett av världens finaste med en vinst på 500 miljoner US dollar. I Kina är Want-Want mycket välkänt i alla hushåll.

Företaget har redan privatjet, så gruppens ordförande, Mr. Tsai, tyckte att det var en logisk utveckling att investera i denna 24,44-m långa lyxdröm.

Want-Want la ner väldigt mycket pengar och energi för att ta reda på vilken yacht och vilket varumärke som bäst passade för företagets behov. Det som slutligen fällde avgörandet var Sunseeker Chinas sätt att visa på den lyx och komfort som denna yacht har.

Mr. Tsai tog till och med sin privata Gulfstream Jet för att inspektera den nya båten personligen innan beslutet. Han blev så imponerad att han personligen tog beslutet på plats.

Detta är den åttonde större båten som Sunseeker har levererat i Kina hittills i år. För utrustningslista och tekniska fakta, besök Sunseekers hemsida.

www.sunseeker-china.com