29 april, 2010

Kunglig glans på Halmstad Marinfestival

Briggen Tre Kronor af Stockholm som självaste kronprinsessan Victoria är gudmor till står för den kungliga glansen vid årets upplaga av Marinfestivalen. Fartyget gästar Halmstad som ett av ett 20-tal fartyg och kommer att erbjuda festivalbesökarna möjlighet till seglatser eller att bara komma ombord och insupa den härliga atmosfären.

Snart är det bara 90 dagar kvar till Halmstad Marinfestival 2010. 29 Juli drar vi igång och bjuder som vanligt på mängder av upplevelser i dagarna 4 . Massor av bra uppträdanden och självklart den maritima atmosfären med många fartyg att beskåda vid kajkant eller att bege sig ut till sjöss med.

Läs mer om festivalen på www.halmstadmarinfestival.se och i vår grupp Halmstad Marinfestival på facebook.

Mer om Briggen Tre Kronor
Briggen Tre Kronor af Stockholm byggdes Skeppsholmen i Stockholm och sjösattes med Kronprinsessan Victoria som gudmor i augusti 2009. I dag seglar hon som en ambassadör för Östersjöregionen med fokus på frågor som rör ungdomar, miljö och ekonomisk tillväxt i regionen.

Tre Kronor af Stockholm har byggts med samma teknik och formgivning som traditionella fartyg från 1800-talet och hon förärades 2009 priset som bästa nykomling i The Tall Ships´ Races worldwide. Samtidigt är hon fullt utrustad med alla moderna bekvämligheter och har bland annat ett komplett restaurangkök ombord som serverar läckra klimatsmarta menyer.

Att segla en brigg är en unik upplevelse. Den vackra och komplicerade riggen kräver många händer vilket gör att man som passagerare får många möjligheter att själv vara med och manövrera fartyget.

Läs mer om Briggen Tre Kronor af Stockholm på www.briggentrekronor.se

Halmstad Marinfestival 2010 är den sjätte festivalen i ordningen som arrangeras vid Tullkammarkajen, i en trivsam marin miljö i dagarna fyra. De stolta traditionsfartygen är festivalens stora attraktion och festivalens besökare kan här kliva ombord och följa med ut på en seglats utmed Halmstads vackra kust.

På land finner man utställningar, musik, serveringar, uppvisningar, tävlingar, sagostunder, happenings och mycket mer. På festivalen finns något för alla. Halmstad Marinfestival har blivit sommarens höjdpunkt!

Datum :Torsdag 29 juli – Söndag 1 augusti.