7 maj, 2010

Ny Bavaria Cruiser 40 får premiär till hösten

Det tyska storvarvet Bavaria ligger aldrig på latsidan vad gäller produktutveckling. Nu annonserar de om en ny Bavaria Cruiser 40 som får premiär till hösten. Även denna modell är framtagen i samarbete med Farr Yacht Design och BMW Group Designworks USA. Målsättningen är att skapa en lätthanterad båt för behagling cruisingsegling.

Bavarias samarbete med Farr Yacht Design och BMW Group Designworks USA har hittills varit en formidabel succé i Sverige. Under våren har nästan 40 båtar av de nya modellerna sålts. Kunderna uppskattar det nya formspråket samt fokus på snabb segling med enkel hantering. Fler och fler väljer att utrusta båten med självslående fock vilket tillsammans med rullmast ger en överlägsen hanterbarhet.

Nu presenterar Bavaria en ny modell i det viktiga 40-fotssegmentet. Denna storlek har senare år varit ett självklart val för större familjer och för de som ger sig ut på längre seglatser. I Bavaria 40 får köparna tre hytter, två WC, en stor salong och rymlig sittbrunn.

Båten är konstruerad av Farr och designad av BMW Group Designworks USA. Konstruktionsmålen har varit: snabb seglare och enkel hantering i kombination med bästa komfort i tre hytter och rymlig salong.

Bavaria 40 seglas med fock för enkel hantering och Farrs´ skrov, köl roder och riggkonstruktion för fart och harmonisk segling. Stor badplattform i samma stil som t ex Bavaria 45:an, rent däck med många flushade luckor, sittbrunn med dubbla rattar och gott om plats för minst sex personer.

Bavaria 40 får ägarhytten i förskeppet med en egen toalett/dusch. Stort pentry med soffa för besättning och gäster. Dubbla akterkabiner med toalett och dusch och traditionellt framåtvänt kartbord.

Bavaria Cruiser 40 kommer att vara certifierad av Germanischer Lloyd enligt ”Yacht Plus”. Premiär för båten blir under hösten. Vi kommer visa båten under Öppna Varv i augusti.

Mer information, data, skisser osv kommer inom kort.

Pris blir likvärdigt med nuvarande 40-fotaren.

www.bavariasverige.se