11 maj, 2010

Enångers Båtsällskap i samarbete

För att visa fiskehistorien för eftervärden har Enångers Båtsällskap träffat ett samarbetsavtal. Detta genom en överenskommelse med Njutångers Hembygdsförening, som har en samling av material från sekelskiftet 1800–1900. I Borka har en sjöbod från 1800-talet renoverats och inventarierna från Njutånger har flyttats dit. Därmed kommer hela fiskehistorien från områdets fiskevatten att samlas på Borka Brygga.

På Borka Brygga kan man nu se verktyg för båtbyggeri, motorer ”kultändare” tillverkade för 110 år sedan i Hudiksvall och Jättendal med flera platser, ett 60-tal gamla båtmotorer av olika fabrikat, gamla fiskebåtar, historiska bilder från 1800 talet, i den nya delen finns fiskeredskap, sälbössor med mera samt en bostadsdel som visar hur man bodde och levde när 1800-talet gick in i 1900-tal.

På Borka Brygga, som är hemmahamn för 135 egna båtar, finns en välbesökt havsrestaurang med fullständiga rättigheter, sjömack och en gästhamn.

www.ebs.st