13 maj, 2010

Sjökortsnavigatorn 88 SEA mest populära appen för iPhone

Lagom till båtsäsongen lanseras det senaste inom båtnavigering, en fullskalig sjökortsnavigationslösning för iPhone med helt vektoriserade S57 sjökort från Sjöfartsverket.

88 SEA för iPhone är det senaste inom sjökortsnavigation. Genom att ladda ner både mjukvara och sjökort till sin iPhone kan användaren navigera på sjön utan mobiltäckning med hjälp av endast telefonens GPS-anslutning.

Navigatorn är helt operatörsoberoende. Användaren får dessutom tillgång till funktioner som;

– 3D vy

– Planera sin rutt genom att lägga ut waypoints (riktmärken)

– Spara favoritpositioner, såsom en fin naturhamn eller badplats

– Se sin position på sjökortet och få realdata som hastighet, riktning,

distans och mer där till

– Vi är mycket glada över att vi nu lanserat 88 SEA-versionen för iPhone i Apples Applikation Store. Det är helt fantastiskt att vi redan efter den första lanseringsdagen ligger etta på Top Grossing-listan, säger Karin Ärnekvist, vid svenska företaget 88 Degrees North AB.

88 SEA för iPhone används tillsammans med Sjöfartsverkets vektoriserade S57 sjökort som renderas i realtid på skärmen. Produkten blandar de standardfunktioner som traditionella sjökortsnavigatorer har med nya innovativa lösningar som man får betala stora pengar för hos traditionella navigatorer.

88 SEA finns sedan 2009 för majoriteten av Sony Ericssons och Nokias mobiltelefoner med knappsats och med inbyggd GPS-mottagare. Produkten fick ett mycket varmt välkomnande av landets båtentusiaster och blev utsedd till bäst i test av tidningen Mobil och nu finns alltså den prisvinnande produkten även på iPhone.

Priset på 88 SEA för iPhone ligger på 699 kr inklusive sjökort för hela Sverige inga avgifter tillkommer, utan det debiteras endast en engångsavgift vid köpet.

88 Degrees North AB utvecklar lättanvända navigationslösningar för bruk på sjön. Företagets första produkt är 88 SEA, en sjökortsnavigator för mobiltelefoner. Genom att kombinera mobiltelefonens fördelar med de traditionella funktionerna hos en sjökortsnavigator erbjuds kunderna en unik och användarvänlig tjänst för båtägare. Företaget grundades 2008 och har sin bas i Göteborg.

Läs mer: www.88degreesnorth.com

Kommentarer

Daniel 21:15:37 2010-09-30

Härligt. När kommer den till android?

Oumpapa 13:58:01 2011-05-22

Inkluderar vänern o vättern?