17 maj, 2010

Daniel Birgmark tar bronsmedalj på EM i segling

Svensken Daniel Birgmark blir trea i EM i Finnjolle. Trots en trevande start i söndagens regatta, där Daniel hamnade på fel sida av startlinjen, kunde han segla upp sig och kom så småningom på samma poäng som spanjoren Raffa Trujillo. Det blev dock hemmaseger genom “Bambi” Gaspic. Daniel ligger tre i sammandraget efter Gaspic och Ed Wright.

Finnjollen är den olympiska enmansklassen för de större killarna. De väger mellan 90-105 kg och det är en fysiskt tuff klass som har varit olympisk sedan 1952.

Daniel Birgmark som representerade Sverige redan i Aten 2004 blev fyra på OS seglingarna i Qingdao för 2 år sedan. Han gör nu en satsning mot medalj i London 2012. Daniel som hunnit bli 37 år är ursprungligen från Grundsund i Bohuslän, seglar sedan 15 år tillbaka för GKSS i Göteborg.

www.svensksegling.se