20 maj, 2010

Försäljningen på KVD:s nätauktioner upp 17 procent

Försäljningen av bilar, maskiner och andra objekt på auktionssajten kvarndammen.se ökade med 17 procent under de första fyra månaderna 2010 jämfört med motsvarande period 2009. Totalt såldes auktionsobjekt för 715 miljoner kronor. Försäljningen fördelades på 6.201 fordon och 5.154 andra auktionsobjekt som entreprenadmaskiner, båtar, varupartier med mera.

– 2009 var ett mycket bra år för auktionssajten kvarndammen.se med stadigt ökande försäljning på nätauktionerna. Försäljningssiffrorna för de första fyra månaderna 2010 bekräftar att denna utveckling fortsätter även i år och att allt fler företag och myndigheter väljer att sälja egendom på nätauktion, säger Ulrika Drotz Molin, vd på KVD Kvarndammen som driver kvarndammen.se.

Hundratals bilar, maskiner med mera varje vecka
Under år 2009 såldes objekt till ett sammanlagt värde av 1,9 miljarder på kvarndammen.se. För hela 2010 beräknas den totala försäljningen öka till 2,3 miljarder kronor. Det gör KVD Kvarndammen till en av de absolut främsta aktörerna för nätauktioner på den svenska marknaden.

Samtidigt ökar antalet köpare på auktionssajten kvarndammen.se. Varje vecka besöker drygt 200 000 privatpersoner och näringsidkare kvarndammen.se för att se vad som finns till salu på veckans nätauktion och vara med i budgivningen.

Så fungerar auktionerna
KVD Kvarndammen säljer fordon, maskiner, varupartier och annan egendom på uppdrag av företag, myndigheter, banker, finansbolag och konkursförvaltare. Däremot tar KVD vanligtvis inte försäljningsuppdrag från privatpersoner eller bilhandlare.

Varje vecka läggs information om ett tusental auktionsobjekt ut på auktionssajten kvarndammen.se tillsammans med bilder och annan dokumentation. Under den tid som budgivningen pågår anordnar KVD visning av objekten. Besökarna på kvarndammen.se kan följa budgivningen i realtid och varje lagt bud syns omedelbart. För varje objekt finns ett klockslag angivet då auktionens nedräkning startar. Om ett nytt bud läggs inom cirka tre minuter och trettio sekunder från denna tid så fortsätter auktionen. Auktionsavslutet är alltså rörligt

Köparna slår med andra ord till på en begagnad bil, en maskin, ett varuparti eller annat objekt hemma framför datorn, på kontoret eller var han eller hon än råkar befinna sig.

www.kvarndammen.se