31 maj, 2010

Sessa Marine utvecklar storsäljaren C35

Italienska Sessa Marine är en av de båttillverkare som verkligen satsar på att skapa något nytt i större serier. Nu presenterar de skisser på en ny version av sin storsäljare, C 35. Över 500 båtar av den här modellen har sålts de senaste tio åren. Den nya C35 presenteras på Genoa boat show 2010 som hålls i oktober. Det blir mycket nytt, men kärnvärdena är desamma med filosofin att bygga en elegant sportcruiser.

Båten kommer att heta C35 Nuovo Sport Coupé. Den får tydliga drav av den design som har tagits fram för den betydligt större Sessa C68, som har en mycket modern linjeföring. Förutom att båtarna har många sportiga egenskaper satsar Sessa också på att ta fram speciella lösningar för färgsättning, val av textilier etc.

Båtens utrymmen är disponerade så att det är enkelt att vistas “ute” på akterdäck eller inne i kabinen beroende på väder. Nivån på durken är samma på akterdäck och i salongen.

Under däck finns en stor, tvärgående ägarkabin med dubbelkoj. I förfen av båten finns en salong men ingen separat kabin. Om man behöver fler kojer är det bara att bädda upp salongens soffa.

För den som vill ha något extra kommer båten, som utrustas med elektrisk lucka på hardtopen, även att finnas i en designversion.

Motorerna är Volvo Penta 440-520 hk med joystick för maximal manövrerbarhet.

Specifikationer
Längd: 10.75 m
Bredd: 3.45 m
Motorer: diesel 440-520 hk
Passagerare: 12
Vikt: 7.600 Kg
Bränsletank: 560 l
Vattentank: 300 l
Hålltank: 95 l
www.sessamarine.com