2 juli, 2010

SBU och Sweboat på plats under Politikerveckan i Almedalen

Varje dag under Almedalsveckan, från söndagen den 4 juli till lördagen den 10 juli, direktsänder TV4 ett nytt politiskt magasin, Almedalen direkt. Programledare är Bengt Magnusson och premiärgästen heter Fredrik Reinfeldt (M). Svenska Båtunionen och Sweboat deltar gemensamt på Almedalsveckan i år under parollen “Upptäck båtlivet, politiker” i Almedalen 6 juli.

Uppmaningen riktas till företrädare för regering och riksdag, kommuner och landsting, som är inbjudna av Svenska Båtunionen och Sweboat – Båtbranschens Riksförbund – till ett seminarium under Almedalsveckan, tisdagen 6 juli kl. 1300 i Tullhuset på Skeppsbron i Visby hamn.

Miljöarbetet kring båtlivet står alltmer i centrum och miljöanpassningar sjösätts på allt fler plan. Inte minst har många tillverkare av båtar och båtprodukter insett konkurrensfördelarna i att tidigt anpassa sig till kommande miljödirektiv på EU-nivå.

Seminariet kommer att fokusera på dessa frågor och visa på det viktiga samarbetet mellan myndigheter, båtorganisationer och båtbranschen.

Företrädare för Världsnaturfonden, Båtmiljörådet och Båtskroten kommer att delta.
Dessutom deltar Svenska Båtunionens generalsekreterare, Hans W Berglund, och Sweboats VD, Mats Eriksson, i seminariet som leds av redaktör Bengt Anderhagen, tidningen Båtliv.

Pressrelease om TV4:s sändningar från Almedalen:

Den mångårige TV4-programledaren Bengt Magnusson flankeras av en panel med tre drivna journalister; Lena Sundström samhällskommentator på TV4, Lena Mellin, politisk reporter på Aftonbladet samt Leo Lagercrantz, chefredaktör på Newsmill.

Fokus för Almedalen direkt är partiledarnas respektive tal, och programmet sänds framför den stora scenen där talen hålls. Dessutom tas de senaste nyheterna och debatterna under politikerveckan upp, som under valåret 2010 med största sannolikhet blir hetare än någonsin.

– Det är partiledarna som sätter agendan, ett spännande utspel bäddar för en spännande sändning, säger Bengt Magnusson.

I programmet ingår även en daglig spaning av Lena Sundström. Vad är på gång, vad snackas det om och vad tycker den övriga panelen om det?

Anders Pihlblad finns med som reporter vid scenen där han kommenterar partiledarnas tal samt intervjuar åhörare.

– I valtider är det viktigare än någonsin att hålla tittarna uppdaterade om vad som händer inom den svenska politiken. Almedalen direkt kommer att erbjuda både det hetaste och det mest relevanta från politikerveckan i Visby, säger Fredrik Lundberg, chef på samhällsredaktionen på TV4.

Almedalen direkt är en del i TV4:s stora direktsända satsning från politikerveckan i Visby. Även Nyhetsmorgon flyttar ner sina styrkor till Gotland under veckan och bjuder på intervjuer, debatt och kommentarer.

Almedalen direkt startar 19.30 och är en halvtimme långt.

Veckans gäster:

4/7: Fredrik Reinfeldt (M)
5/7: Lars Ohly (V)
6/7: Jan Björklund (FP)
7/7: Maud Olofsson (C)
8/7: Mona Sahlin (S)
9/7: Göran Hägglund (KD)
10/7: Peter Eriksson (MP) och Maria Wetterstrand (MP)

Foto: Gotlands kommun.