6 juli, 2010

Anna Kjellberg har chans på kvartsfinal i Marstrand

Ian Williams och Mathieu Richard var hetaste seglare i starten för herrarnas matchracingseglingar i Stena Match Cup Sweden i Marstrand idag. Med fyra poäng var leder de Round Robin. De svenska herrarna Johnnie Berntsson och Björn Hansen gick poänglösa ur första dagen, men i morgon seglas den andra gruppen errar då Magnus Holmberg och Mattias Rahm deltar.

Av de svenska damerna i OS-båte Elliott 6, var de Anna Kjellberg som fick flest poäng, tre mot Linda Rahms två. Lucy MacGregor från Storbritannien leder med sju poäng.

Marstrand hade idag lysande förutsättningar för kappsegling med både hård vind, 7-10 m/s, och solsken. Men vädret till trots har de svenska kappseglarna i Stena Match Cup Sweden svårt att få vind i seglen. Under dagens seglingar lyckades varken Johnie Berntsson eller Björn Hansen vinna någon av sina matcher. Imorgon är det Magnus Holmbergs och Mattias Rahms tur att gå till drabbning mot världens bästa matchracingseglare i den andra gruppen i Round Robin, grundserien.

Av damerna har det gått bäst för Anna Kjellberg som med tre vinster har en stor chans att ta nå en kvartsfinal. Inför morgondagens seglingar hoppas hon dock på fler poäng som kan säkra ett avancemang i tävlingen.

– Igår var jag nervös för att vi slkulle visa vad vi går för, då vann vi bara en match. Idag kändes mer komfortabelt och roligt. Nu har vi tre matcher kvar att vinna imorgon, sa Anna Kjellber.

Linda Rahm och hennes besättning var piskade till att vinna flertalet av sina fyra matcher under dagen men lyckades bara gå segrande ur två av dem. Chanserna till en kvartsfinalplats är nu små för Rahm som inte hittat formen till årets Match Cup.

Johnnie Berntsson har haft svårt med att leva upp till de höga förväntningarna som funnits på honom. Han inledde dagen med två snöpliga förluster i matcher som båda avgjordes på mållinjen. Marginalerna har varit små och inte på svenskarnas sida.

– Vi hade inte den dag vi hoppades på, vi gjorde för många små misstag, sa Johnnie Berntsson.

www.matchcupsweden.com

Foto: Dan Ljungsvik.