9 juli, 2010

Alpina kändisar vinnare även i Marstrand

Efter historiskt många tjuvstarter avgjordes kändisseglingen Celebrity Race under eftermiddagen på Marstrand. Segrarna i tävlingen var de alpina skidåkarna Maria Pietilä Holmner och Hans Olsson som seglade Audi-båten. På god andraplats kom Pelle P-båten med Måns Zelmerlöv, Marie Serneholt, Peter Swartling och Lasse Kronér medan Peter Jöbacks båt diskades.

Närmare 20 svenska kändisar deltog på åtta båtar idag i Celebrity Race på Marstrand under Stena Match Cup Sweden. Audi vann med sin alpina besättning under ledning av elitseglaren Torvar Mirsky från Australien. Maria och Hans som seglade som besättning på båten har erfarenhet från andra seglingar med Audi, bland annat under Eurocard Gotland Runt och elitklassen Drake. Pelle P kom på en välförtjänt andraplats med en tung artistbesättning. På tredje plats seglade Castellum in med simmerskan Louise Karlsson och ex-fotbollsproffset Kenneth Andersson.

Aldrig tidigare har det förekommit så många tjuvstarter under kändistävlingen som idag. Childhood med nygifta Jöbacks och Santa Maria med Marcus Samuelsson diskvalificerades efter tjuvstart i båda seglingarna. Onico och Stena fick bara tillgodoräkna sig en segling var.

Om Celebrity Race
I Celebrity Race tävlar åtta båtar mot varandra i två korta Fleet Race. Besättningarna består av kändisar under ledning av skeppare ur världseliten i matchracing. Alla båtar startar samtidigt på given signal. Båtarna seglar mot varsin boj och plockar upp en flagga som är fäst på bojen när den rundas. Först tillbaka över mållinjen med flaggan ombord vinner respektive race. Vinnaren är den som sammanlagt fått flest poäng i de två seglingarna.

Stena Match Cup Sweden är ett av Sveriges största publika evenemang och en av tio VM-deltävlingar för herrar i World Match Racing Tour. Evenemanget pågår på Marstrand 5–11 juli 2010 och drar normalt 100 000 besökare varje år. Stena Match Cup Sweden anordnas av GKSS i samarbete med Brandspot. GKSS ansvarar för de sportsliga delarna och Brandspot för de kommersiella rättigheterna. www.matchcupsweden.com

Deltagare i Celebrity Race 2010

Båt: Pelle P
Måns Zelmerlöv
Marie Serneholdt
Peter Swartling
Lasse Kronér
Skeppare:
Johnie Berntsson

Båt: Onico
Ulf Rönnmark
Niklas Torp
Andreas Falk
Magnus Johansson
Mikael Håkansson
Skeppare: representant från
Hansen Global Team

Båt: Childhood
Peter Jöback
Oscar Nilsson
Skeppare: Ben Ainslie

Båt: Sigma
Dregen
Ulf Ekberg
Skeppare:
Magnus Holmberg
Båt: Santa Maria
Marcus Samuelsson
Skeppare:
Francesco Bruni

Båt: Audi
Maria Pietilä Holmner
Hans Olsson
Skeppare: Torvar Mirsky

Båt: Castellum
Louise Karlsson
Kenneth Andersson
Skeppare: Jesper Radich

Båt: Stena
Stefan Andersson
Fredrik Pettersson
Skeppare:
Linda & Mattias Rahm

www.matchcupsweden.com