12 juli, 2010

Båtklubbarnas dag i Stockholm 29 augusti

Båtklubbarnas dag i Stockholm 29 augustiblir en riktigt festlig och anslående syn då Stockholms Mälarvatten fylls av båtar! Initiativet kommer från fem innerstadsklubbar men antalet deltagande klubbar blir betydligt större! Med stränder och kajer som publikläktare ska båtarna köra i ett långt pärlband nerifrån Årstaviken och upp mot Riddarfjärden, rundar Kungsholmen och tillbaka till Riddarfjärden där de samlas till ett stort ”båthav”.

– Att Stockholm vore fattigare utan sina småbåtar tycker de flesta. Fritidsbåtar på väg över glittrande vatten en sommardag är ”Stockholm i mitt hjärta” för både besökare och bofasta. Sightseeingbåtarna gör numera till och med en extrasväng på vissa ställen där det ligger tätt med fi na båtar, säger Stefan Iwanowski i Heleneborgs Båtklubb.

– Det vill vi uppmärksamma med denna Båtparad den sista söndagen i augusti!

www.heleneborgs.se

Mob: 070-770 85 42
E-post: stiwa@spray.se

Foto: Stefan Iwanowski.