28 juli, 2010

MSC Fantastica blir det tolfte fartyget i MSC Cruises flotta

MSC Cruises och STX France har meddelat att den juridiska processen för ordern på MSC Fantastica, ett nytt kryssningsfartyg i ”Fantasia-klassen” (formellt kallad U32), och det 12:e fartyget i MSC Cruises flotta, är avklarad. Efter en presskonferens i St Nazaire besökte Frankrikes president Nicolas Sarkozy STX Frances skeppsvarv tillsammans med Gianluigi Aponte, vd för MSC, Pierfrancesco Vago, vd för MSC Cruises och Jacques Hardelay, general manager för STX France.

I den officiella delegationen fanns även Frankrikes finansminister Christine Lagarde och industriminister Christian Estrosi.

Processen inleddes den 1 mars med ett undertecknande av en avsiktsförklaring, men då flera rättsliga och finansiella samtalspartner var involverade tog den längre tid än beräknat att slutföra.

En långsiktig relation
En viktig faktor i projektets framgång, som också gör det möjligt att leverera fartyget i slutet av våren 2012 enligt MSC Cruises krav, är finansiell uppbackning från franska finansinstitut, i synnerhet finansieringen från Coface, Franska exportkreditnämnden.

– Vi är mycket glada att detta viktiga kontrakt med MSC nu har bekräftats, säger Jacques Hardelay, general manager för STX France. Vi ser nu fram emot att vidareutveckla den långsiktiga relationen mellan MSC Cruises och STX France team för en lyckad leverans av detta fantastiska fartyg.

Pierfrancesco Vago, vd för MSC Cruises, tillägger:

– Vi är glada över bekräftelsen av denna viktiga investering som är ett tecken på framgång för vår ambitiösa tillväxtstrategi, och vi vill tacka alla som har gjort det möjligt. Vi är nu angelägna om att tillsammans med STX France fokusera vår energi på att vidare stärka MSC Cruises världsledande position inom kryssningsbranschen.

MSC Fantastica kommer att byggas på samma framgångsrika prototyp som fartyget MSC Fantasia, uppskattad av allt fler gäster och unik i sin klass tack vare innovationer som MSC Yacht Club. MSC Yacht Club, som är som ett ”fartyg i fartyget”, erbjuder en oöverträffad nivå av personlig service och avskildhet.