6 augusti, 2010

Nu kan du tvätta båten istället för att bottenmåla i Nacka

Nu finns det en båttvätt även i Nacka. I Saltsjöbaden kan du tvätta båten istället för att bottenmåla. Initiativet kom från Tekniska nämnden i Nacka kommun och tvätten är ett samarbete mellan kommunen, ägaren till sjöbensinstationen i Saltsjöbaden och Boatwasher Sweden AB.

Pressrelease:

– Som båtägare och älskare av Stockholms skärgård välkomnar jag denna möjlighet att bottentvätta i stället för att bottenmåla. Jag är övertygad om att alla båtägare snabbt kommer ta till sig denna miljövänliga nyhet, säger Ingegerd Thorngren, ordförande i Tekniska nämnden i Nacka kommun.

Föroreningar från bottenfärger är ett allvarligt problem för havsmiljön. Tennföroreningar i Baggensfjärden och på norra kusten kommer enbart från bottenfärger på båtar.

Initiativet kom från allianspartierna i Nackas tekniska nämnd och båttvätten har möjliggjorts genom ett samarbete mellan Nacka kommun, Ted Murray, ägare till sjöbensinstationen i Saltsjöbaden och Boatwasher Sweden AB. Båttvätten i Saltsjöbaden är en Boatwasher TBS 300 med bassäng för både segel- och motorbåtar.

– Vi är oerhört glada att vi kommit så här långt i en infrastruktur som ger stora möjligheter för minskade miljöeffekter från båtlivet. Vi hoppas att anläggningen blir väl använd till gagn för vår fina skärgård, avslutar företrädarna.