6 augusti, 2010

54 fots sport coupé från Sessa Marine i Italien

Italienska Sessa Marine har ett högt tempo i sin produktutveckling. På några år har de gått från småbåtstillverkare till att även bygga stora båtar i lyxklass. Den allra senaste båten i nyhetsfloden är en 16 m lång sports coupé kallad C54. Bilderna här intill är tagna på Sicilien förra veckan och visar att båten är fullt produktionsfärdig. Världspremiären sker på en av höstens båtmässor: Cannes Boat Show i september.

Sessa Marine beskriver sig själva som trendsättare och med de senaste årens produktlanseringar kan vi inte annat än hålla med. Modellerna har i flera fall varit vägledande för konkurrerande varv och Sessa Marine är alltid i täten vad gäller materialval och färgsättningar. Det allra senaste är guldbronsfärgade skrov och inredningar i beige med lyxiga material.

Sessa Marines nya C54 har hämtat en hel del av sin design från Sessa Marine C68. Det är en kombination av högprestandabåt och bobåt. Fortfarande byggd med gott om plats ombord.

– Den här båten är byggd för moderna kunder som uppskattar komfort och utrymme och kanske använder båten för att bå i året runt, säger Riccardo Radice, VD för Sessa Marine.

En av anledningarna till de boda utrymmena är att C54, liksom C46, C43 och Fly 54, är utrustade med Volvo Penta IPS-ystemet. C54 har till exempel tre kabiner inklsuive en owner´s cabin midskepps i båten. I salongen finns ett stort utrymme med matbord för åtta personer etc.

Christian Grande står för designen, liksom han gjorde på C68.

Tekniska fakta:
Längd: 16,36 m
Bredd: 4,70 m
Motorer: 2 x Volvo IPS 900
Passagerare: 14
Vikt: 21 ton
Bränsletank: 2 x 1000 Lt.
Färskvattentank: 2 x 283 Lt.
Hålltank: 155 Lt.

www.sessamarine.com