7 augusti, 2010

Svåra vindar vid finalen för SM-tävlingarna i Trosa

– Det blev rätt bushiga race i dagens SM-seglingar, säger tävlingsledare Fredrik Hedlund, med vindvridningar i sunden som gjorde finalen mer komplicerad. Vi hade också hetare seglare vilket resulterade i en allmän omstart och fyra enskilda omstarter.

Här är 2010 års SM-segrare:

M30 May Lou med skeppare Ulf Engblom

M25 Felicia med skeppare Kjell Gustafson

M22 Susa med skeppare Oskar Bergman

A22 Gazell med Rolf Erixon

Årets SM-tävlingar i Trosa har överlag blivit en kanonsuccé, menar Fredrik Hedlund. Jämna, fina vindar, ett fantastiskt bra segelväder och inte minst funktionärerna kring regattan har skapat händelserika och minnesvärda tävlingsdagar.

För program, resultatlistor och mer information, se www.sailtrust.org

För fler bilder, se http://avendi.se/trosaseglarvackert/

Bakom regattan Trosa Seglar Vackert står Stiftelsen Scandinavian Classic Yachting Trust som arbetar för att klassiska seglande träbåtar ska seglas, synas och åter bli eftertraktade. På så sätt vill man rädda ett värdefullt kulturarv.

Foto: Johan Granath.