9 augusti, 2010

Bra seglingsförhållanden för BMW Dragon Gold Cup

Första tävlingsdagen i BMW Dragon Gold Cup bjöd på bra seglingsförhållanden, stadiga nordvästliga vindar, 5-6 sekundmeter något ökande under eftermiddagen. Efter ett par omstarter kom båtarna slutligen iväg med 1,5 timmes försening.

Vann gjorde GER1071 (Tyskland) med Helmut Schmidt med sin besättning Peter Liebner och Andreas Listl. ”Vi fick vänta länge på starten. Efter ett par omstarter kom vi äntligen iväg. Vi valde att starta i lä och rundade fösta kryssmärket som femte båt. Seglade sedan om ytterligare två båtar på undanvinden och rundade sedan som första båt vid andra kryssmärket. På sista undanbenet kom klungan närmare men vi lyckades hålla vår position efter en lyckad kryssduell med UKR9 (Ukraina) med rorsman Werner Fritz och fick bra vind och lyft och en bra sträckning över mållinjen”.

På andra plats kom UKR9 med rorsman Werner Fritz, på tredje plats GER1036 rorsman Stephan Link och bäste svensk blev SWE352 med KG Löhr (KSSS) vid rodret på sjätte plats.

Läs mer om resultat på: http://www.gkss.se/ftp/resultat/dgc/dragon.htm

www.gkss.se/dragongoldcup