16 augusti, 2010

Roddarhelg för alla vid Sjöhistoriska 21–22 augusti

Det blir en stor roddarhelg vid Sjöhistoriska Museet 21–22 augusti. Både vana och ovana, stora och små roddare är välkomna till stranden utanför museet. Det finsn möjlighet för alla som vill att prova på vikingastilen eller det allra senaste i roddarvärlden.

Under helgen ska de årdrivna båtarna firas. Då kan man prova roddfarkoster av alla möjliga slag: tävlingsbåtar, vikingabåtar, äventyrsbåtar, motionsbåtar, kyrkbåtar och roddmaskiner! Testa båtar för en, två, fyra – ja, ända upp till 14 personer.

Den som behöver vila armarna kan bli skjutsad av roddarmadammer, gå på optimistjolleauktion eller njuta av Tre Kronors brunnsmusik.

– Det kommer att finnas något för alla smaker, för livsnjutaren, friluftsälskaren och för tävlingsmänniskan. Barnen kommer att träffa på figurer ur historien och de får också prova att ro eller bygga sin egen båt i vår skaparverkstad, säger Karin Fredriksson på Sjöhistoriska museets publikavdelning.

Roddarhelgen pågår på lördag och söndag 21–22 augusti, kl 11–16.00. Program pågår både utanför och inne i museet som har fri entré hela helgen.

I evenemanget deltar bland andra: Stockholms Roddförening, Lidingö Roddklubb, Big Boat Rowing, ROW Scandinavia och Båtbyggeriet Tunarps kvarn.

Programmet finns på www.sjohistoriska.se/roddarhelg.
Foto: ROW Scandinavia.