20 augusti, 2010

Mercedes-Benz SLS AMG och Cigarette satsar ihop

Den amerikanska superbåtbyggaren Cigarette och tyska Mercedes-Benz SLS AMG gör en gemensam satsning för de som har fickorna fulla med pengar och älskar både snabba båtar och bilar. I ett “paket” säljs Mercedes-Benz SLS AMG Cigarette Boat Up för flera miljoner dollar. På köpet får kunderna prestanda och utstrålning i toppklass.

Det är Mercedes som har hjälpt Cigarette att designa en av deras powerboats. ANledningen är att fira födelsen av den nya Mercedes-Benz SLS AMG. Bilen är ett resultat av Mercedes Benz performanceavdelning AMG och tillsammans med Cigarette Racing team har de skapat något alldeles i särklass.

Båten säljs i en racingvariant för drygt 900 000 Euro (9 Mkr) av tyska Maranello Marine GmbH.

Mercedes-Benz SLS AMG Cigarette båten erbjuder det allra häftigaste som finns för större båtar. Motorerna är de helt nya Mercury Racing 1 350 hk på 9 liters slagvolym. Det är en V8 med dubbla turbo. De två båtmotorerna ger var för sig fem gånger mer effekt än SLS AMG. Marschfarten för Cigarette 46’ Rider XP är 95.59 knop och toppfarten är 117 knop (210 km/h).

Både båten och bilen är lackade i samma handpålagda AMG Alubeam silverfärg. Det ger ett “metalliskt skinn” till ekipagen.

Även interiören i båten och bilen följer samma stil. Klädseln är försedd med Nappaläder och allt porslin är lackat i två färger.

Enligt Cigarette har båten mer än 100 tekniska innovationer, bland annat avancerad viktreducering.

www.cigaretteracing.com

Kommentarer

Åke i Trosa 06:28:04 2010-08-29

Tekniken utvecklas medan etiken avvecklas

Åke Södergren, Nävekvarn 12:20:07 2010-09-27

Just hemkommen från en segling med 50 foots segelbåt från området norr om Sicilien, ger jag den rekommendationen till andra, som avser att segla i Italien, att, håll reda på kostnaderna!! Det är svindyrt i hamnarna, som dessutom är rätt oskyddade. Det kan kosta 8000sek för en natt i en marina!! Och ingenting extra ingår i priset.