30 augusti, 2010

Europas vackraste äventyr på MS Fram

Hurtigruten lanserar ett omfattande Europaprogram för explorerfartyget MS Fram år 2011. Nio seglatser, varav fem är anpassade för den nordiska marknaden, seglar i historiska farvatten till spännande platser längs Europas långa och kulturrika kustlinje.

MS Frams seglingsplan för våren/hösten 2011 tar gästerna till ett unikt urval av fantastiska destinationer i kända och okända europeiska farvatten.

– MS Fram är ett fantastiskt fartyg som levererar helt unika upplevelser både i Antarktis, på Grönland och på Spetsbergen. Vi är mycket glada över att nu också kunna ta MS Fram på seglatser i mer inhemska farvatten i centrala Europa. Det förtjänar både nya och gamla gäster på MS Fram, säger Hurtigrutens försäljningsdirektör i Norden, Kari Uglem.

Västra Europas kustlinje bjuder på den ena pärlan efter den andra. Hamnstäder fulla av historia, ljud, dofter och smaker ligger rad på rad längs MS Frams sjöresa. Njut av vackra april och ta emot våren i åtta hamnar och fyra länder, med anlöp i bland annat Lissabon, Leixoes, La Coruña och Bordeaux på seglatsen som vi kallar ”Utforska våren i västra Europa”.

Låt skidorna och chokladen för en gångs skull vara och använd påskledigheten till att lära känna de norska fjordarna bättre. Avgången från Dover öppnar upp för några dagar i södra och östra England innan seglatsen startar. Stavanger, Lysefjord, Ulvik, Eidfjord, Näröyfjorden, Geiranger och Olden är bara några av de fantastiska platser på denna skräddarsydda avgång som vi kallar ”Påskresa i de norska fjordarna”.

MS Fram följer senare, i maj 2011, de tidiga hanseatiska handelsfartygen in i Östersjön till kulturpärlan och handelscentrumet St Petersburg. Seglatsen tar dig till historiska hamnar och kulturcentrum som Köpenhamn, Helsingfors, St Petersburg och Tallinn. På vägen tillbaka gästar vi unika Gudhjem på ”klippön” Bornholm, innan MS Fram seglar in mot Oslo.

Innan MS Fram sätter fart mot södra Ishavet och Antarktis efter säsongen på Spetsbergen och Grönland kommer fartyget att göra två seglatser med fokus på Europa. Under hösten 2011 kommer Storbritannien och de europeiska älvarna att få extra uppmärksamhet av MS Fram.

”Rundresa i Storbritannien” startar i slutet av oktober med utgångspunkt i Bergen. Vi rundar den nordliga spetsen av Skottland och seglar mellan Irland och England innan fartyget vänder vid den södra spetsen av England och seglar in mot Hamburg. Fartyget tar dig till några av de mest väderbitna platserna i Europa. Följ med och utforska den unika ögruppen Hebriderna som ligger ytterst mot Nordatlanten, fiskerihamnen Oban i Skottland, Belfast i Nordirland och fantastiska Dublin och Cork på Irland. Utanför den sydvästra spetsen av England seglar vi till Scilly, denna makalösa ögrupp med sina milslånga vita stränder och sin fascinerande historia.

”Västra Europas vackra älvar” erbjuder ett frestande urval av höjdpunkter och historiska attraktioner i Europa. Med utgångspunkt i Hamburg, en av Europas allra viktigaste hamnstäder, besöker MS Fram tio hamnar innan det anlöper Las Palmas i mitten av oktober. MS Fram lämnar emellanåt saltvattnet och beger sig in i några av Europas största älvar. Startetappen går nedför Elbe innan fartyget seglar längs Seine på väg till Rouen. Fartyget anlöper Nantes, La Coruña, Leixoes vid älven Douro, Lissabon vid Tejo och semesterstaden Portimão på Algarves kust. MS Fram åker över till den afrikanska Atlanthavskusten och städerna Casablanca och Agadir i Marocko. Denna 15 dagars seglats avslutas med anlöp i Arrecife på Lanzarote innan fartyget seglar till Las Palmas på Gran Canaria och vi stiger i land.

MS Fram våren/hösten 2011:
”Utforska våren i västra Europa” – 9 dagars seglats till unika europeiska platser. Avgång Lissabon, 7/4 2011, ankomst Dover 15/4 2011. Pris från: 9.644 SEK
”Påskresa i de norska fjordarna” – 11 dagars seglats i de vackra norska fjordarna. Avgång Dover 15/4 2011, ankomst Oslo 25/4 2011. Pris från: 14.166 SEK
”Östersjöns pärlor” – 11 dagars seglats genom en kulturell mångfald i Östersjön. Avgång Oslo 25/4 2011, ankomst Oslo 5/5 2011. Pris från: 27.307 SEK
”Rundresa i Storbritannien” – 11 dagars resa runt Storbritannien. Avgång Bergen 22/9 2011, ankomst Hamburg 2/10 2011. Pris från: 19.729 SEK
”Västra Europas vackra älvar” – 15 dagars seglats i europeiska farvatten med inslag av färskvatten och Afrikas atlanthavskust. Avgång Hamburg 2/10 2011, ankomst Las Palmas 16/10 2011. Pris från: 15.739 SEK

www.hurtigruten.com