21 september, 2010

Landgång i lättviktsmaterial

Italienska företag är bland de bästa i världen på att ta fram nya spännande tillbehör. Ett rykande färskt exempel är denna landgång från Besenzoni tillverkad i moderna lättviktsmaterial. Den heter Besenzoni Carbonium Gangway och är ett resultat av företagets studier i hur de kan använda kolfiber inom den marina sektorn.

Studien visar att användandet av den här typen av ickemetalliska material ger bästa motståndskraft mot mekaniskt slitage samtidigt som produkterna blir extremt lätta. Kolfiber gör det även möjligt att designa produkten på ett modernt sätt och få till en riktigt fin ytfinish.

I det här fallet har kolfiber kombinerats med en speciell ytstruktur för att få bästa prestanda och stytrka till denna 2,2 m långa landgång.

Ytstrukturen är tillverkad genom att hexagoniska celler blandats med bland annat epoxi. Detta gör att både ytstrukturen och själva materialet smälter samman till en enhet. Proceduren garanterar att landgången tål ett tryck på över 50 kg/cm².

Landgången kan förses med ett räcke och passar en lång rad båtar tack vare ett universalfäste. Bredden är 26 cm längs själva gången och 47 cm i ändarna.

www.besenzoni.it

Kommentarer

Anders Frisk 08:44:41 2011-03-14

Var kan jag hitta en leverantör som säljer denna kolfiberlandgång? Tacksam för tips på affär eller tillverkare.