30 september, 2010

Superfräck ny yacht byggd i mahogny

Här är helt rätt båt för den som vill ha något alldeles utöver det vanliga. Den här yachten är byggd i massiv mahogny och försedd med tre stycken MAN dieselmotorer à 800 hk och Rolls Royce Kamewa vattenjet. Den visades på årets internationella båtmässa i Cannes och drog till sig stor uppmärksamhet. Båtarna ska även presenteras på båtmässorna i Genua och Monaco.

Det var det nya varvet Art of Kinetik som visade upp denna märkliga yacht. Företaget säger att de vill revolutionera båtindustrin och med det här smakprovet på deras yrkesskicklighet kan vi förvänta oss mycket mer.

De yachter som företaget bygger för närvarande är samtliga tillverkade i afrikansk mahogny i kombination med konstgjorda och moderna material. Tillsammans ger detta en extrem look som säkert tilltalar de som vill lägga stora pengar på annorlunda yachter.

Två modeller har lanserats i sommar. Mazokist är en 30 fots öppen day-cruiser med drag från 20-talets båtar. Hedonist är en betydligt större yacht på 63 fot. Den har ett annorlunda utseende mot mycket av det som vi har sett tidigare. Tack vare tre stycken MAN-motor på 800 hk styck och Rolls Royce Kamewa vattenjet kommer den 32,5 ton tunga båten upp i hela 40 knop.

Tekniska specifikationer
Längd: 19 m
Bredd: 5,28 m
Djupgående: 0,95 m
Vikt: 32,5 ton
Max personer: 12
Motorer: 3 X 800 hk (MAN R6-800)
Framdrift: 3 X Rolls Royce Kamewa vattenjet
Max fart: 40 knop
Marschfart: 33 knop
Förbrukning toppfart l/t: 430
Förbrukning marschfart l/t: 330

Info: www.artofkinetik.com

Kommentarer

Joche 16:17:22 2010-09-30

f*n va snyggt!