4 oktober, 2010

Ny Faurby 325

Faurby Yacht introducerar en ny yacht baserad på deras populära modell Faurby 330 i kombination med erfarenheterna från Jesper Bank Edition, som lanserades tidigare i år. Efter vårens lansering av F396 Jesper Bank Edition är Faurby Yacht nu redo att lansera ännu en ny båt, nämligen F325.

Båten har tagit utgångspunkt i F330, 33 fots-modellen som under sitt 20-åriga liv varit otroligt populär.

– F330 har blivit lite av en kultbåt på flera ställen, särskilt i området omkring Bodensee i Tyskland. Sedan 1990 har den sålt i mer än 80 exemplar, och just nu finns det faktiskt inte en enda begagnad F330 till salu i Europa. Det är framför allt de goda segelegenskaperna som båten är känd för, och självklart den berömde kvaliteten om Faurby står för. Så det har vi tagit utgångspunkt i och moderniserat, berättar försäljningschefen Thomas Dan Hougaard på Faurby Yacht.

F330 är dock inte det enda exemplet som man har byggt vidare på. Faurby har även använt sig av de erfarenheter som varvet nyligen fick igenom ett nära samarbete med den danska seglarikonen Jesper Bank.

– 325 får en T-köl och roder som vi utvecklade till vår Jesper Bank Edition. Det innebär att vattenmotståndet för köl och roder har minskats med 42 procent jämfört med tidigare. Dessutom har viktfördelningen i båten optimerats, vilket ger en ännu bättre seglingsupplevelse, säger Thomas Dan Hougaard.

Nu möjlighet för elmotor
Under däck skiljer sig dock F325 från Faurbys tidigare modeller, då båda levereras med möjlighet för elmotor. Med elmotor och batteripaket kan båten segla cirka sex timmar i 5-6 knop. Motorn laddas som vanligt i hamnen.

F325 är väldigt rymlig och det finns gott om plats att både röra sig och ta det lugnt. Den dubbla förpiken har massor av plats och en säng som är 2,10 meter lång. Den dubbla akterkabinen är hela 2 meter lång och är 1,40 meter bred. Dessutom finns toalett med dusch.

– Det enda vi inte har ändrat på är kvalitetsmaterialen som båten är byggd av, och de slanka linjerna. Hög kvalitet, vackra linjer och goda seglingsegenskaper är vår viktigaste prioritet – som alltid, säger Thomas Dan Hougaard.

F325 kostar från 1 395 000 inkl. moms (sjösatt och seglingsklar båt).

Faurby Yacht A/S grundades 1976 av båtbyggare Niels Peter Faurby som ville omsätta sin kärlek till exklusiva, handbyggda och smäckra båtar i praktiken Allt sedan dess har erfarna seglare världen över förälskat sig i tanken på ett varv som gärna specialdesignar båtar efter kundens krav och önskemål men som aldrig kompromissar med det personliga och gedigna hantverket eller de förstklassiga material som väljs ut omsorgsfullt för att få ett perfekt resultat.

Info: www.faurby.dk