5 oktober, 2010

Liten tuff handdator med oöverträffad prestanda

Handheld Group, global leverantör av stryktåliga mobila datorer och baserad i Lidköping, lanserar Nautiz X3, Handhelds hittills minsta och lättaste stryktåliga handdator. Med sin oöverträffade kombination av litet format, mobilitet och prestanda utgör Nautiz X3 det senaste i utvecklingen av stryktåliga handdatorer som ett effektivt arbetsinstrument för alla miljöer.

Nautiz X3 är utformad för att vara så stryktålig och ha så hög prestanda som möjligt i ett mobilt och ergonomiskt format. Den mäter endast 150 x 67 x 25 mm och väger 260 gram, är IP65-klassad (dammtät och vattentålig) och klarar fullständiga MIL-STD-810G-tester.

Nautiz X3 är utrustad med en kraftfull 806 MHz X-Scale-processor, körs med Windows Mobile 6.5 Professional och har en rad integrerade standardfunktioner, bland annat 3G/Turbo 3G för tal och data, en 3-megapixelkamera med autofokus och LED lampa, WLAN och Bluetooth. Den har även som standard en1D Laserskanner för streckkod och som tillval 2D imager (bildsensor).

Nautiz X3 är utrustad med 256 MB RAM för avancerade tillämpningar och 512 MB Flash datalagring. Det kraftfulla 3 300 mAh Li-Ion-batteriet fungerar en hel arbetsdag på en enda uppladdning. Den 2,8-tums (320 x 240) QVGA-pekskärmen är optimerad för utomhusbruk och är läsbar även i solljus.

Nautiz X3 tål fall från 1,8 meters höjd och fungerar i extrema temperaturer, från –20°C till 60°C. Enheten har skräddarsytts för användning på fältet och har inbyggd GPS, höjdmätare, G-sensor och kompass.

”Nautiz X3 är ett verkligt genombrott – det är en unik produkt på dagens marknad. Vi erbjuder en handdator som är mindre och lättare än de flesta liknande handdatorer. Ändå uppfyller den IP65 klassning och MIL-STD810G-standarder”, säger Jerker Hellström, vd och styrelseordförande i Handheld Group.

”Nautiz X3 har snabb röst- och dataprestanda – plus alla funktioner man kan förvänta sig av en stryktålig handdator, vilka gör att den till någonting utöver en smartphone. Vi vågar påstå att kombinationen av storlek, prestanda, stryktålighet och valuta för pengarna är helt unik.”

Nautiz X3 är den senaste stryktåliga handdatorn i produktserien Nautiz, som består av Nautiz X5, Nautiz eTicket, Nautiz eTicket Pro och Nautiz X7. Nautiz X3 kan beställas direkt och den börjar levereras i december. Nautiz X3 visas upp på mässor över hela världen med start denna vecka.

Info: www.handheld.se