24 februari, 2011

Jolleeskader i Stockholms skärgård i augusti

Världens vackraste skärgård bör upplevas tyst och nära vattnet! Sailstar arrangerar en eskader för jolleseglare med start från Trälhavet utanför Åkersberga via Siaröfortet, Finnhamn, Sandhamn, Möja och Gällnö en augustivecka i sommar när vattnet är varmt. Boendet är på vandrarhem eller värdshus och vi kommer att besöka en hel del av Stockholms skärgård, både de lugna och naturnära vikarna men även seglarmetropolen Sandhamn där vi stannar två nätter, med en tänkt dagsutfärd till Grönskär “vilodagen”.

Två följebåtar, kommunikationsradio till alla och hela evenemanget arrangeras som en fortsättningskurs borgar för säkerhet. Deltagarna kan välja att segla med Sailstars jollar eller med egen jolle, mindre dagseglare är också välkomna.
Eskadern kommer att äga rum 8-14 augusti.

Sailstar arrangerar seglarskolor för barn och vuxna, från introduktionskurser, prova-på kurser, grundkurser till fortsättningskurser och eskader.

– Vi utbildar företrädesvis i jollar där vi lär oss bäst och snabbast. Vi har kurser i Skärgårdsstad, Linanäs, ute i Stockholms skärgård på Gistholmen och vi har “lyxkurser” för vuxna och singlar ute på Rastaborg, Ljusterö. Dessutom så arrangerar vi skolresor, säger Tomas Sandström på Sailstar.

Sailstar ställer ut på båtmässan Allt för sjön och där visar de även vår helt nya utbildningsbok “Lära sig segling, cool, kul!”

Info: www.sailstar.se