24 februari, 2011

Utlottning om att segla Tall Ships Race

Hälften av besättningen på de stora segelfartygen i The Tall Ships Races ska vara 15-25 år, så kallade trainees. Kampen är hård om platserna. I Halmstad har vi just lottat ut 39 namn bland 81 förhoppningsfulla.

I dag drog Halmstads kommunfullmäktiges ordförande Ann-Charlotte Westlund högtidligt 30 namn ur en urna med 81 förhoppningsfulla anmälningar som alla visat sitt intresse att vara trainee på något av The Tall Ships Races stora segelfartyg.

Några av våra stipendiegivare tyckte att det mest rättvisa var att lotta ur samlingen av likvärdiga sökanden. I detta fall bidrog Abraham Rydbergs stiftelse, Prins Carl Gustafs stiftelse och Sparbanksstiftelsens lokala pott Halmstad 2011.

Med detta har vi 67 svenska trainees, de flesta från Halmstad men även ungdomar från Stockholm, Norrköping, Varberg och Falkenberg är representerade. Kansliet på The Tall Ships Races tar fortfarande mot anmälningar och den som inte vann denna gång har chans vid nästa dragning.

– Det underbaraste och originellaste med The Tall Ships Races är ändå inte de fantastiska fartygen utan att det internationella ungdomsarbetet är huvudsaken, säger kommunfullmäktiges ordförande, Ann-Charlotte Westlund.

Hälften av besättningen på fartygen som seglar The Tall Ships Races skall bestå av ungdomar mellan 15-25 år. Vid evenemanget i sommar kommer 3000-4000 ungdomar från hela världen att delta. De flesta svenska ungdomarna kommer att segla sista tävlingsetappen från Stavanger till Halmstad.

Info: www.halmstad.se