7 mars, 2011

Klassisk segelyacht till reapris

Nu säljs en riktigt klassisk segelyacht till vad som kan kallas reapris. Det är Herreshoffskonaren VixenII (före detta Jessica) som säljs med ett utgångspris på knappt 3,5 Mkr inklusive moms. Köpen får en elegant yacht som beställdes redan 1914 till Wilson Marshall, ordföranden för New York yacht club.

När VixenII visade upp sig på en regatta för första gången vann hon New York Yacht Club 40 one design series. Året var 1915 och kappsegling på den här nivån var något väldigt fint förbehållet en seglande överklass.

Åren därpå vann VixenII en låg rad regattor. Bland segrarna finns Foxy’s wooden Boat Regatta och Boston seaport Museum Regatta samt Antigua Classic Race (2002).

Tekniska specifikationer
Längd: 19,64 m
Bredd: 4,35 m
Djup: 2,85 m
Vikt: 35 ton
Motor: Perkins 110 hk diesel
Design: Nat Herreshoff

Info: http://www.seaindependent.com/yachts/952/Herreshoff%20Schooner%20%20NYYC40.html