8 mars, 2011

Årets seglare hos Cruising Club of America

Den anrika långseglarklubben Cruising Club of America (CCA) har utsett Årets Seglare 2010 under sin sedvanliga årshögtid, som hölls 4 mars hos New York Yacht Club in Manhattan. Idel män utsågs och fick priser. Det kvinnliga inslaget stod klubbens ordförande, Commodore Sheila McCurdy, för.

Den amerikanska långseglarklubben utser Årets Seglare i flera kategorier.

Namn till bilderna:
Största bilden och översta bilden nedan:
Blue Water Medal (fr. v.): Alexander Whitworth (Sydney, Australien) mottar 2010 Blue Water Medal från Sheila McCurdy och jruyns ordförande, Bob Drew, Whitworth fick Blue Water Medal för sin storcirkelnavigering jorden runt via Nordvästpassagen väst till öst.

Mittersta bilden nedan:
Far Horizons Award fr. v.): William E. Cook fick 2010 får Horizons Award av Sheila McCurdy och juryns ordförande, Bob Drew. Cook mottog Far Horizons Award för en serie uppmärksammade seglatser till nordliga vatten, inklusive en segling till Grönland och Baffin Island i Kanada.

Nedersta bilden nedan:
Rod Stephens Trophy (fr. v.): Alessandro Di Benedetto får Rod Stephens Trophy av Sheila McCurdy. Italienska Di Benedetto fick Rod Stephens Trophy för sina insatser med att rigga. Särskilt gäller detta en 6,5 m enskrovsbåt som han använde vid en ensamsegling runt Kap Horn, när han storcirkelnavigerade jorden runt.

Foto: Dan Nerney/ Cruising Club of America.