10 mars, 2011

Båt-bil-hus-bastu-anka

På Allt för Sjön visas i år en av de märkligaste båtar vi har sett. Det är en finsk båt i form av en jättelik anka, som har lagt till i den stora A-hallen. Inombords har ankbåten både sittplatser med matbord och en rejäl bastu för den som vill bli riktigt ren. Längst ner finns hydrauliskt infällbara hjul och även medar kan kopplas på denna farkost.

Idéer är till för att förvekligas. Och varför inte då göra en flytande anka med motor, vardagsrum och bastu som kan trailas om just den idén dyker upp? Det gjorde den och det är precis vad finska företaget Fin-Duck har gjort.

Båten visas på Allt för sjön på Stockholmsmässan fram till söndagen den 13 mars. I broschyren för den originella båten skrivs att Fin-duck har en aktersnurra. Förarens plats finns uppe i ankhuvudet där en stol kan vikas ut. På “ankans” rygg kan man solbada. Åtta personer sitter bekvämt runt spisen. I bastun ryms fyra personer. Båten är besiktad för max. 8 personer (7+1). I Fin-Duck kan man t.ex. hålla en palaver, tillbringa en sommarkväll tillsammans med familjen eller kamraterna, bada bastu, grilla korv eller solbada på ankans rygg. Vi lovar er en upplevelse som ni sent skall glömma!

Mått: längd 5,5 m, bredd: 2,6m, Höjd i salongen 1,95 m, djupgående 0,25 m, vikt 900 kilo, fast cirka 5 knop.

Allt för sjön, Nordens största båtmässa, är en båtmässa för hela familjen. På mässan visas förutom 1000-talet båtar i storlekar från 2 – 16 meter, de senaste tillbehören tillbehör, motorer, kläder, 2011 års marina mode och allt annat som behövs för att förvekliga sommardrömmen i skärgården.