16 mars, 2011

Nya kappseglingar testas på Gardasjön

EUROSAF Freestyle Championships, ett helt nytt evenemang inom kappsegling, ska för första gången hållas vid Torbole på Gardasjön. Seglingarna arrangeras 16-17 juli. För de här tävlingarna används helt nya kappseglingsbanor och ett nytt “format”, allt för att göra tävlingen så spännande och underhållande som möjligt.

De klasser som deltagarna seglar i är RS100 och RS Feva. Båda båttyperna erbjuder krävande och spännande segling för både seniorer och juniorer. Seglingarna i RS100 genomförs för seglare födda innan 1993 och RS Feva för seglare födda mellan 1993 och 1996.

Både ISAF (det internationelal seglarförbundet) och EUROSAF vill gärna testa nya banor och format för tävlingarna inför framtiden. De nya banorna innehåller fler rundningsmärken, segling i åttaformade figurer, slalom och teamtävlingar.

Antalet deltagare är begränsat till 32 båtar.

Info EUROSAF: http://eurosaf.org/1649

Info RS Sailing: www.RSsailing.com

Info Italian RS: www.boattech.it