21 mars, 2011

Hydrolift siktar på 90 knop med C-32 SUN RR

Den råaste motorbåten på Oslomässan, som pågår för fullt, är nya Hydrolift C-32 Sun RR med totalt 1 450 hk under motorhuven. Designerna Bård Eker, som ett tag försökte köpa svenska Saab, ser båten som sitt skötebarn och kallar den supersnabba daycruisern för en familjebåt. Den C-32 SUN RR som visas på Oslos båtmässa har två Ilmormotorer på vardera 725 hk, samma V10:or som bland annat sitter i bilen Dodge Viper.

Hydrolift är kända för sina extrema och väldesignade båtar med brutala prestanda. Företaget har flera gånger belönat för sin design och ligger hela tiden i framkant med sina nya modeller.

– Det speciella med den här båten är att det är en korsning mellan det sofistikerade och det råa. Den ska vara så nära en racerbåt som man kan komma, säger Bård Eker till norska Båtlivs webbsida.

Den nya båten kostar över 5,1 Mkr i svenska pengar. Förutom en rejäl plånbok bör köparen också ha riktigt goda erfarenheter av att köra snabba båtar. När en båt passerar 50 knop blir det markant svårare att hänga med och i farter upp emot 100 knop handlar det om höga krav på kompetens och erfarenhet.

För den som vill lägga mer fokus på att sola och bada finns det andra, mindre motoralternativ också. Hydrolift är dock väldigt erfarna av att kundanpassa sina båtar, så motorbestyckningen är ingen större utmaning för dem.

C-32 SUN RR är helt byggd i kolfiber och väger 2,5 ton.

Tekniska specifikationer:
Längd: 9,90 m
Bredd: 2,5 m
V-botten grader: 24
Motorer: 2 x Ilmor 725 hk
personer: 5
Kojer: 2
Toppfart: 95 (uppskattad)

Info: www.hydrolift.no

Foto: Lars Kristian Larsen.