24 mars, 2011

Ny lyxyacht till rysk kund: Mulder 98 Flybridge

En anonym rysk yachtälskare har lagt en order på en ny yacht från holländska Mulder Shipyard. Den omfattar bygget av en Mulder 98 Flybridge. Båten byggs helt i aluminium och är en helt nyutvecklad modell från framtagen av Mulder Shipyard design team. Båten färdigställs under andra kvartalet 2013.

Flybridgeyachterna från Mulder Shipyard har blivit en internationeltl succé. Detta ledande holländska varv levererade en Mulder 98 Flybridge til len kund från Egypten 2010 och sålde nyligen en Mulder 73 Flybridge till en kund från Australien. Den senare hade sett Mulder 76 Flybridge Dutchess vid Auckland yacht show, en båt som levererades 2007 till en kund från New Zeeland. Under tiden har Mulder även byggt flera andra yachter för kunder från Ryssland, Spanien, Tyskland och Italien.

Den nya Mulder 98 Flybridge har en längd på över 30,00 m och en bredd på 6,90 m. Motoriseringen består av dubbla Caterpillar C32 motorer med en effekt på 1 600 hk vardera, vilket ger en toppfart på 22 knop. Båten har bränsletankar som rymmer 17 000 liter, vilket ger en räckvidd på 4 500 Nm vid en fart på tio knop. Skrovet är byggt enligt Lloyds klassifikation.

Interiören i nya Mulder 98 Flybridge omfattar bland annat en rymlig salong med middagsplats för åtta personer. Pentryt om babord har en gång som leder direkt ut på däck. Kabinerna är riktigt lyxigt inredda och ägarhytten har bland annat en stor walk-in closet. Yachten har även VIP-kabin och två gästkabiner m m.

Info: www.muldershipyard.nl