25 mars, 2011

Vridknapp och pekskärm i nya Simrad NSS

Simrad Yachting lanserar nu sin helt nya, funktionsspäckade, multifunktionsdisplay med pekskärm; NSS Sport. Den är utvecklad för den marina miljön med mål att vara extremt lättanvänt släpps nu Simrad NSS Sport med en tryckkänslig skärmteknologi, vilket ger enkelt tillgänglighet till den information som behövs för att underlätta och göra båtlivet roligare.

Pressrelease:

NSS Sport ger användaren den perfekta kombinationen av pekskärm, lättanvänd knappsats samt den smidiga vridknappen. Denna kombination ger rätt förutsättningar för att behålla kontrollen och kunna sköta sin NSS Sport oavsett väderförhållanden.

Att peka på skärmen är optimalt för att placera waypoints, fiskesymboler och låsa radarmål. Däremot att zooma i kartan, justera fiskekon, svänga båten via autopiloten eller varför inte, justera volymen på SonicHubTM, görs detta bäst via vridknappen, med NSS Sport får användaren det bästa av två värdar.

Liksom NSE och NSO kommer NSS förprogrammerad med Navionics Silver och är 100% förbered för hela Navionics kartkatalog. Panorering och zoomning går snabbt och effektiv, men är framförallt lättanvänt. En annan viktig del i NSS är den starka, tydliga och lättavlästa skärmen.

Tack vare Simrads unika LED-teknik så blir skärmen inte bara extremt stark i solljus, den kan också dimmas otroligt svag vid mörka förhållanden, samt att den drar extremt lite ström. Att livslängden ökar markant gentemot traditionell teknik är också ett plus.

NSS Sport serien består av NSS7, NSS8 och NSS12. Alla enheter kommer med inbyggd GPS antenn. NSS7 och NSS8 har inbyggda ekolod som standard.

Förutom att NSS Sport är en fantastisk sjökortsplotter och ekolod, så kan den även kopplas till ett Simrad nätverk ombord, vilket gör den kompatibel med Simrads prisvinnande BroadbandRadarTM, StructureScanTM, SonicHubTM, integrerad autopilot kontroll samt med möjlighet att samverka med andra displayer i systemet. NSS Sport är extremt flexibelt och ger möjlighet att utöka nätverket allt eftersom.

Mike Fargo, Simrad Yachtings Produktchef, i en kommentar: “I och med den nya NSS Sport, så har Simrad Yachting nu den mest spännande och kompletta portföljen på marinelektronik marknaden. Oavsätt om du endast behöver en 7” kartplotter eller har mer krav för fiske, segling eller semester, så har vi vad du söker.

Vårt huvudsakliga mål med NSS Sport var att göra det ännu enklare att ta del av kraften, innovationen och fartygskontroller som Simrad kan erbjuda. Navigera till nästa märke, markera ett fiskemål eller vrid upp volymen på musiken – det är nu ännu lättare med vår nya pekskärm”

Leif Ottosson, Navicos VD, säger: “Simrad NSS Sport är ytterligare ett exempel på när ett märke leder utvecklingen vad gäller innovationer. Kombinationen av en tryckkänslig skärm och vridratt gör även den mest kräsna användaren nöjd, man kan alltid använda och ställa in NSS Sport med största noggrannhet och precision.

Med full kontroll på din båt, vilket NSS Sport ger dig, så får du mer tid till att njuta än att oroa dig över instrumenten. Precis som med Simrads övriga navigerings sortiment ger dig NSS Sport full kompatibilitet med Simrads otroligt stora tillbehörsprogram, som t.ex. Broadband RadarTM, StructureScanTM, SonicHubTM och integrerad pilot kontroll. Detta gör att du kan få full kontroll och integration oavsett budget.”

Simrad NSS Sport serien kommer att lanseras i början av maj.

Info: www.simrad-yachting.se